a
Revalidatie en herstel

Revalidatie en herstel

Het zit in waar
je voor gaat.

Na een knie- of heupoperatie, een beroerte of bijvoorbeeld een valpartij met een botbreuk, kunt u revalidatie nodig hebben. Dankzij gerichte ondersteuning kunt u na een tijdje weer zo zelfstandig mogelijk functioneren. En krijgt u het vertrouwen terug in uw eigen kunnen.

Foto revalidatie 1
Samen werken we aan uw herstel.

Wij werken met een actieve methode van revalidatie, die speciaal op u is afgestemd en tot goede resultaten leidt. Dit doen wij in samenwerking met Medisch Spectrum Twente en revalidatiecentrum ’t Roessingh. Samen met een team van professionals werkt u aan uw herstel. Dat kan bij u thuis of bij ons.

Revalidatiezorg afbeelding 2
Locatie Klaaskateplein De Brink.

Op Klaaskateplein locatie De Brink bieden we kortdurende revalidatiezorg. Uiteraard staat in De Brink veiligheid en zorg voorop, maar ook kijken we naar de wensen en mogelijkheden van elk individu. Kortom, wie tijdelijke revalidatie nodig heeft is hier van harte welkom. 

Het team van zorgprofessionals en behandelaren op De Brink beschikt over de juiste expertise en ervaring om zorg en behandeling te leveren aan revalidanten met allerlei verschillende ziektebeelden. Daarbij zijn we gespecialiseerd in het bieden van revalidatie aan mensen die een beroerte hebben gehad en aan revalidanten met obesitas (overgewicht).

Stimuleren en activeren

Het doel is dat de revalidant na de revalidatieperiode weer zo goed mogelijk kan participeren in zijn of haar eigen omgeving. Daarom is het belangrijk dat het leven van de revalidant tijdens het verblijf in De Brink 24/7 in het teken staat van revalidatie. Wij stimuleren en activeren de revalidant om tijdens zijn of haar verblijf op De Brink de eigen regie te (her)pakken. Hierbij werken we - samen met de revalidant - aan herstel en aan het verleggen van grenzen. De revalidatie vind veelal plaats op de afdeling, maar ook bestaat de mogelijkheid dat cliënten als onderdeel van de revalidatie een dag naar huis gaan voor ‘oefenverlof’.

Persoonsgerichte benadering

Net zoals ieder mens is ook elke revalidant uniek en heeft hij of zij zijn of haar eigen specifieke wensen, behoeften en doelen. Een persoonsgerichte benadering is daarom heel belangrijk. Centraal daarbij staan de individuele wensen, revalidatiedoelen en mogelijkheden van elke revalidant. Dat vraagt om maatwerk.

Als revalidant wordt u zelf natuurlijk actief betrokken bij uw eigen herstelproces en wordt u gestimuleerd zo veel mogelijk regie te pakken over uw eigen leven.

Maar wij vinden het ook belangrijk uw mantelzorgers al meteen vanaf het begin bij uw revalidatieproces te betrekken. dus niet pas vanaf het moment dat u naar huis gaat. Zo zijn zij op de hoogte van uw mogelijkheden en beperkingen en wat u leert tijdens uw revalidatie is óók belangrijk op het moment dat u weer naar huis gaat.

Naasten hebben bijvoorbeeld de mogelijkheid om mee te kijken wanneer u therapie heeft. Zo kunnen zij tijdens fysiotherapie onder andere zien hoe zij u het beste in en uit de auto kunnen helpen. Dat is handig om te weten! Maar meekijken is ook mogelijk bij andere therapieën, zoals bij ergotherapie als het gaat om het gebruik van bepaalde hulpmiddelen zoals een elektrische rolstoel. Het meekijken bij therapie is altijd in overleg met de therapeut.

Zelf als het kan, thuis als het kan en digitaal als het kan

Zoals technologie niet meer weg te denken is uit het dagelijks leven, is zorgtechnologie ook niet meer weg te denken uit de zorg. In het kader van “Zelf als het kan, thuis als het kan en digitaal als het kan” maken wij daarom ook binnen de GRZ - waar nodig en waar mogelijk - gebruik van verschillende vormen van zorgtechnologie.

Het gebruik van innovatieve zorgtechnologieën heeft een positief effect op het verloop van uw revalidatieproces. Zorgtechnologie wordt op veel verschillende manieren toepast binnen de GRZ. Zo geeft zorgtechnologie inzicht in de gezondheidstoestand van revalidanten, het bevordert medicatieveiligheid en zelfredzaamheid en het verbetert de mobiliteit. Ook kan zorgtechnologie communicatie en het sociale welzijn van onze revalidanten ondersteunen.


DS303333

Een voorbeeld van zorgtechnologie waarmee wordt gewerkt op De Brink is de Compaan. Deze tablet geeft een veilig en makkelijk platform om zorg op afstand te verlenen. Hierbij kan niet alleen worden gedacht aan eenvoudige toegang tot het digitale cliëntendossier, maar ook aan beeldbellen met uw naasten of een zorgverlener en het aanbieden van video's om de revalidatie te bevorderen. Klik hier voor een mooi verhaal over het gebruik van de Compaan.

We introduceren de technologische hulpmiddelen - waar mogelijk - al tijdens het revalidatieproces. Op die manier leert u hier tijdens het verblijf op De Brink al goed mee werken en kunt u het gebruik hiervan in de eigen omgeving op vertrouwde wijze mogelijk ook voortzetten.

Nazorg

Tijdens uw revalidatie willen wij u zo goed mogelijk voorbereiden op de tijd na uw verblijf bij ons. Daarbij adviseren we u ook over mogelijke gewenste zorg in uw eigen omgeving. Toch kunt u, als u uw leven thuis weer oppakt, tegen vragen of problemen aan lopen. Afhankelijk van uw zorgverzekeraar is het mogelijk de behandeling bij de Brink of in de thuissituatie nog verder voort te zetten. Dat biedt u de kans om verder aan deze problemen te kunnen werken. Wilt u hier meer over weten? Neem dan contact op met ons Behandelcentrum via tel: 053-4826444.

Eerstelijnsverblijf
Eerstelijnsverblijf.

Liberein biedt u de mogelijkheid om tijdelijk bij ons te kunnen herstellen, wanneer u om een medische reden even niet meer thuis kunt wonen. Dit noemen wij Eerstelijnsverblijf en dit is enkel mogelijk met een indicatie. Uw behandelend arts zal deze indicatie vaststellen en beoordelen op hoog-complex of laag-complex. Het doel is uiteindelijk wel weer dat u terugkeert naar uw eigen woonsituatie.

Liberein heeft hiervoor een aantal ingerichte appartementen beschikbaar gesteld met 24-uurs zorg. Deze appartementen bevinden zich in de Eschpoort (hoog- en laag-complex) en in het Ariënshuis (laag-complex).